Ik ben verrast door de prestaties van een IP camera!

Werkelijk waar de IP camera heeft mij verrast.. Bijna 14 jaar houd ik me bezig met bewaking camera’s voor professioneel gebruik en heb daarbij heel wat sytemen getest en ingezet. Beeldwaliteit bij dag & nacht en gebruiksvriendelijkheid zijn doorgaans de prioriteiten. Daarna komen items zoals video streaming via internet, ethiek, installatievriendelijkheid en andere opties aan de orde.

O ja de prijs… wat is het waard? Ik zeg maar zo: “Lucht kost niets en toch is het goud waard.” Natuurlijk moet er een optimale prijs/kwaliteit verhouding zijn. Het gaat om de veiligheid van jou en van je naasten en die is onbetaalbaar toch?

Waardoor werd ik  nou verrast? 

Onlangs zei een van mijn beste leveranciers: “We hebben een hele leuke 1.0 megapixel IP camera voor jou en hij is draadloos.” Tsja dan heb ik al gauw zoiets van: “Ja dat zal wel, oké vooruit laat maar zien.” Toen ik hem zag werd ik toch voorzichtig enthousiast. Het heeft een mooi design en het voelt kwalitatief goed aan. Ik zei: “Laat nou maar eens de beeldkwaliteit zien en zit er een app bij?” In gedachte had ik zoiets van dat zal wel weer tegenvallen en ik ben benieuwd. Omdat het meer een consumentenproduct is, focust een fabrikant zich doorgaans meer op de buitenkant dan wat het werkelijk moet doen.

IP camera

Toen ik het beeld zag met de beeldsnelheid en de hoge resolutie, was ik werkelijk verbaasd. “Wow!” dacht ik,  “dit kan ik mijn klanten niet onthouden!” “Geef deze maar gelijk mee” zei ik, “dan ga ik hem eens goed testen.”

In de auto op de terugweg spookte de woorden draadloos, mini sd-card, audio, alarm per mail of sms door mijn gedachten. Eigenlijk kon ik niet wachten dat ik weer op kantoor was om het direct uit te proberen.

Op kantoor aangekomen, zette ik de telefoon op flightmode, want dit was het ‘moment supreme’ Stekker erin, ledjes beginnen te knipperen, cd in de laptop, korte beschrijving lezen. Dan de camera zoeken met de software en instellen op het Wifi netwerk net zoals bij een Smartphone. Daarna koppelde ik de netwerkkabel los en……Ja hoor! Waarempel: hij doet het gewoon en net zo snel als met kabel.

Ongelofelijk! Dus ging ik lekker gek doen voor de camera om te zien of hij het blijft doen. Mmm oké dat gaat prima en dan nu in het donker. Waar is het donker? Ah, het toilet 🙂 Plong! Led lichtjes gaan aan. Ik zie en hoor mezelf op mijn telefoon! Zelfs in het donker werkt ‘ie perfect!

Leuk zeg! En dan nu op 3G! Pff ik zal wel weer het één en ander op de router open moeten zetten. Wacht eens even, er zit een QR sticker op, ik scan hem met de App op de iPhone en vul het de gebruikersnaam en wachtwoord in. En alweer in één keer zit ik op 3G, zonder ingewikkelde instellingen! Bijna niet normaal!

Haha via safari op de MAC zal ik hem wel niet kunnen benaderen… En ja, toch lukt het weer. Schitterend, alles in te stellen met Safari: mini sd kaart opname voor foto’s en videofragmenten bij bewegingsmeldingen. Email of smsjes bij alarm ( bijvoorbeeld bewegingsmelding). Ik heb ze gelijk ingesteld en getest. Pling pling pling,  de mails komen binnen en ik ga maar gauw even stilzitten. Ik open de mails en klik op de videofragmenten… en begin te glimlachen. In volledig beeld met audio kan ik mijn rare dansjes terugkijken. Kijk, hier houd ik nou van. Dit is om blij van te worden.

Hola, de volgende afspraak is bijna, hup de auto in en gaan. O jee, ik kan het niet laten om even op de camera in te loggen tijdens het wachten bij het verkeerslicht. Groot beeld als ik hem op de zijkant hou, ik kan zelfs inzoomen en hoor de muziek op de achtergrond. Cool zeg! Dit moet ik straks aan mijn klant vertellen. Sterker nog dit moet ik iederéén vertellen.

De flexibele inzetbaarheid van deze compacte draadloze camera biedt zóveel mogelijkheden, daarmee kunnen veel meer mensen blij van worden. Of het nou op kantoor is of thuis, het resultaat blijft hetzelfde.
Het is preventief, geeft gemak en vooral rust!

Wil jij jouw enthousiasme ontdekken over deze camera?  Bel +31 (0) 26 763 0449 dan doe ik je een uitzonderlijk aanbod.

Wil je reageren deel dan je bericht in het commentaarveld hieronder!

 

No comments yet.

Geef een reactie

HOUDT INBREKERS BUITEN DE DEUR!